Stuur mij jouw opname van je golfswing en je krijgt advies op maat.
80 20 golfswing analyse hudltechnique

Omdat je meeddoet met het 18 Greens Golf Traject ontvang je ook één video analyse van je golfswing. Voor deze analyse gebruik ik de GRATIS online app van hudltechnique. Ik leg je hieronder uit hoe je deze kunt downloaden in jouw App store of via Android.

Om dit goed te laten verlopen wil je de volgende stappen volgen:

Stap 1. Download de app hudletechnique op je smartphone (Android of IOSDeze app is GRATIS!

Als je op de link hierboven (ANDROID of IOS) klikt, dan kan je gebruik maken van de Hudl app. Deze app, geeft je de mogelijkheid om je eigen swing op te nemen en deze mij te sturen. Hiernaast zie je een plaatje van de app store. Er zijn twee verschillende apps, maar je wil de golfversie downloaden. Dit is in deze foto de onderste app.

Stap 2. Open de app en maak een account aan.

Nadat je deze hebt gedownload, open je de app en maak je een account aan. Zodra je deze account hebt aangemaakt, kan je mij een fimpje sturen van je swing. Hoe je deze kunt filmen zie je in stap 3.

Stap 3. Maak een opname van je golfswing.

Zorg dat je met deze app een opname maakt van je golfswing. Wil je weten hoe je dit kunt doen, kijk dan naar onderstaand video. De opname wil je maken door iemand met de camera op de lijn achter je golfswing te laten staan. 

Voorheen was de naam van deze app UBERSENSE nu heet deze HUDL TECHNIQUE. Vandaar dat dit nog in deze video voorkomt. De werking van de app is echter niet veranderd, dus kan je deze video toch goed gebruiken.

Enige tips om een goede golfswing op te nemen:

1. Het makkelijkste is als iemand anders de opname maakt. Maar lukt dit, plaats de camera dan op een goede plek en start de camera dan als je er klaar voor bent.

2. Zorg dat je genoeg licht hebt. Bij voorkeur overdag filmen, of in een goed verlichte drivingrange. Het is misschien mogelijk om de opnames op de baan te maken. In dat geval kan je misschien twee ballen vanaf dezelfde plek slaan, waarbij je speelpartner de swing van beide kanten opneemt.

3. Plaats de camera zo dat je van de zijkant filmt in de richting waarin je gaat slaan. 

4. Voor de tweede video plaats je de camera recht tegenover je handen. Zorg ervoor dat de lijn van de camera en jouw handen, loodrecht staat op de richting waarin je gaat slaan (het hoeft niet perfect, dus probeer dit zo goed als mogelijk te doen)

5. Na het filmen van de swing wil je video op maat knippen, zodat je minder geheugen gebruikt.

 

Groote van de opnames:

80 20 swing vooraanzicht80 20 swing zijaanzichtProbeer de video zo op te nemen, dat de video van de swings ongeveer lijken op de plaatsjes die je hiernaast ziet.

Je kunt de opnames van verder weg maken, maar dat zou ik zeker niet doen. HIerdoor wordt het beeld van de swing kleiner en hierdoor vallen sommige details weg.

Soms kan je niet verder van de swing af staan, omdat hier mogelijk geen ruimte voor is, hierdoor kan het plaatje van de swing groter worden en hierdoor sommige onderdelen van de swing wegvallen.

De mooiste grootte zou dus zijn zoals op deze plaatjes. Hierdoor kunnen we de details goed zien en beter analyseren.

Om deze video's te delen, wil je via de knop rechtsboven de swing (de drie lijntjes) drukken. HIerdoor klapt er een nieuw menu uit. Hierin kies je voor de share optie. Druk je hierop, dan kom je in een ander menu, waarbij je kunt kiezen met wie je deze wil delen. Hierin wil je de keuze maken om mij als pro uit te kiezen en zo kan je de swing delen.

Zodra ik deze ontvang, zal ik je een analyse sturen met daarbij de belangrijkste aandacht punten waarop we de komende tijd gaan werken.

Stap 4: Deel je video met mijn account.

Zodra ik je swing heb ontvangen, kan ik je vertellen wat je verbeterpunten zijn. Vanaf daar kunnen we ervoor zorgen dat je grote sprongen vooruit maken. Het delen van de swing kan je direct via de Hudl app.