Business golfer

 

Hieronder vindt je vijf goede redenen om ook zakelijk te gaan golfen. Dus mocht je vaker willen gaan golfen en hierbij je zakelijk netwerk willen versterken, dan is dit een interessant artikel voor je.

1. In zakelijk golf ontmoet je vaak interessante ondernemers of andere mensen die je kunnen helpen om je netwerk te versterken en uit te breiden. Golf is in de loop van de tijd veel toegankelijker geworden, maar toch zitten de golfers overwegend in een bepaalde groep van ondernemerns, directeuren en mensen die beslissingen kunnen nemen. Deze groep heeft natuurlijk allemaal ook een groot netwerk van gelijkgestemde mensen, die mogelijk ook weer in leidinggevende posities zitten.

2. De golfbaan is een plek waar je relaties in een andere omgeving ontmoet. Er zit een groot verschil tussen de golfbaan en een kantoor gebouw. Naast de frisse lucht, ben je geheel in een andere omgeving, waardoor de sfeer meer ontspannen is. Dus mogelijk dat de gesprekken hierdoor ook meer ontspannen worden en er over andere dingen dan zaken wordt gesproken.

DSCN23931

  
3. Je beleeft samen met je relaties een ronde golf, waardoor je later en direct na de ronde wat te delen hebt. Hierdoor zal de band onderling versterkt worden en in de ontmoetingen na het golfen leiden tot meerdere interessante gesprekken en uitwisseling van de, tijdens de ronde, opgedane ervaringen. 
4. Omdat business gaat over mensen is het ook heel belangrijk om de mensen in jouw netwerk goed te leren kennen. Door te gaan golfen, besteed je minmaal twee tot drie uur samen, zodat je nog beter kunt inschatten op welke wijze je deze klant kunt helpen, of benaderen voor een zakelijk voorstel. De sfeer tijdens de een ronde is zeer ontspannen en hierdoor een goede gelegenheid om elkaar op een andere wijze te leren kennen.
 
5. Omdat je golf kunt spelen met spelers van elk niveau en leeftijd is het voor alle spelers interessant om gezamenlijk in de baan te zijn. Dit betekent dat het niet erg is als één van de spelers minder goed speelt. Het verschil in spelniveau is hierdoor zelden een reden om niet zakelijk te gaan golfen met een relatie. Echter is het van groot belang om de etiquette goed toe te passen en te weten hoe je, zonder de spelers van je groep op te houden, zoveel mogelijk uit de ronde golf kunt halen. En spelen zowel jij als je relatie nog geen golf, dan kan je natuurlijk ook samen leren golfen bij een goede PGA Holland professional.
Bonus: Omdat golf gewoon een zeer mooi en uitdagend spel is, biedt dit spel je altijd genoeg momenten om te leren van je eigen fouten. Vaardigheden die je hierbij opdoet, kunnen ook zeer goed van pas komen tijdens het opbouwen van een succesvol bedrijf of klanten bestand.
 
 

Nieuwsbrief Business Golfer

Laat hier je e-mail adres achter als je als eerste wil weten wat er nieuw is op het gebied van zakelijk golfen