Business golfer

Hier vindt u 5 tips om meer rendement te halen uit uw zakelijke golf afspraken.

Tip 1: Bepaal wat je uit het zakelijk golfen wil halen.

zakelijk golf omzet verhogen

Voordat je aan zakelijk golfen gaat beginnen, is het van belang om je af te vragen wat je hiermee wil bereiken. Er zijn allerlei mogelijkheden, maar in eerste instantie zal het voor veel business golfers de bedoeling zijn om nieuwe relaties te leren kennen en de banden met de huidige relaties te vergroten. Uiteindelijk moet dit leiden tot betere contacten dat mogelijk kan leiden naar betere omzetten en verkopen.

Het zou ook kunnen dat je via het golfspel je merkbekendheid wil vergroten, door de sterke eigenschappen van het golfspel en de golfers te koppelen aan jouw merk. Door een evenement te sponsoren of je naam te verbinden aan een golfevenement, kan je de waarde,normen en positieve ervaring van golfers combineren met de beleving van jouw merk.

Tip 2: Leer beter golfen

Mocht je sinds kort pas je handicap 54 (voorheen GVB) hebben gehaald of je al langere tijd op dit niveau bent blijven staan, dan adviseer ik je om verder te werken aan je golfniveau. Ik weet dat er redelijk wat zakelijke golfers in één of twee dagen dit pasje hebben gehaald, maar dat is mijn inziens niet de beste basis voor het spelen van zakelijk golf.

CIMG2203De charme van het golfspel wordt vele malen groter indien we niet alleen aan het zoeken zijn naar ballen, maar ook redelijk wat mooie ballen slaan. Aangezien golf een lastig spel is, wordt er van je medegolfspelers ook verwacht dat je je redelijk bekwaamd hebt in het spel. Uit respect voor de sport en van je mede spelers wil je hier ook genoeg energie in stoppen.

Is je spel niveau veel minder, dan beperk je je tot een kleine groep, vooral nieuwe golfers die vaal minder ervaring hebben in het spel.

Natuurlijk hoef je niet op het hoogste niveau mee te spelen, maar het toepassen van de regels en etiquette in combinatie met een acceptabel spelniveau is echter zeer belangrijk. 

Dus de oplossing is eenvoudig: Zorg dat je niet te snel beslist om zakelijk te gaan golfen. Zorg dat je eerst een meer dan redelijk niveau hebt bereikt, voordat je zakelijk gaat spelen. Zoek een goede PGA professional die je hiermee kan helpen en zorg dat je genoeg op de baan hebt gespeeld voordat je een business golfer wordt.

CIMG7496

 Tip 3:Zorg dat je te weten komt wat het spelniveau van jouw relatie is.

Het spelniveau en golfervaring van jouw relatie bepaalt ook wat de beste plek is om af te spreken.

Een ervaren golfer wil je meenemen naar de meer uitdagende golfbanen, of de klassieke banen zoals de Haagsche of de kennemer. Speelt je relatie iets minder lang golf, dan zoek je meestal een mooie baan uit, die minder uitdagend is.

Om deze informatie te achterhalen, kan je dit natuurlijk gewoon aan je relatie vragen. Ook is het mogelijk om de handicap van je relatie, online te vinden. Dit kan je doen door de naam van je relatie op te zoeken op: http://www.ngfhandicap.nl/search.php

Tip 4: Zorg ervoor dat beide de tijd hebben.

Het golfspel is een goede afwisseling op het snelle zaken leven. De rust die uitgaat van de meeste banen, zorgt ervoor dat je weer meer tot jezelf komt en eventuele verdedigingsmechanismen en routines kunt laten varen.

Om zeker te weten dat je ook volop van deze mogelijkheid kunt profiteren is het van belang om te zorgen dat je voldoende tijd hebt. Een ideale zakelijke golf ontmoeting, zal eerst starten met een kop koffie in het clubhuis. Daarna loslaan met enkele balen op de drivingrange en dan wat putts op de puttinggreen. Zo wil je bij voorkeur minimaal dertig tot vijfenveertig minuten voor je starttijd daar afspreken.

Mocht het verkeer tegen zitten dan kan je de voorbereiding in ieder geval inkorten, zodat je toch in alle rust naar de eerst tee kunt gaan. Soms zie ik golfers met een grote vaart op de parkeerplaats aan komen, om vervolgens naar de eerste tee te rennen en hier één of meerdere ballen direct in de bomen te slaan. Dit is nooit de ideale voorbereiding voor een ronde zakelijk golfen.

Zorg ook dat jezelf zeker op tijd bent, want te laat komen zorgt al direct voor een eerste slechte indruk, die je later dan weer moet herstellen. Dus kies samen met je relatie een tijd waarop beide ook daarna geen haast hebben en hou voor negen holes spelen ongeveer vier uur (dagdeel) vrij en voor achttien hole’s zes uur. Dan kan je na de ronde nog even wat drinken en misschien nog wat eten.

Probeer nooit 18 holes te spelen, terwijl je net vier uur de tijd hebt, omdat dit meestal geen succes wordt. Of je haalt het niet binnen deze tijd, of er blijft geen tijd over om gezellig na te kletsen en eventueel een vervolg afspraak te maken om over de zaken te praten.

Tip 5: Wees geduldig met de zakelijke kant.

zakelijk golf strategie

Neem je tijd om de relatie beter te kennen en op zijn gemak te stellen. Je kunt eens voorzichtig vragen hoe vaak hij/zij de laatste weken heeft gegolfd. En als dat niet veel is, kan je hierover eventueel doorvragen en mogelijk dat je dan bij het werk aankomt.

Maar probeer hier niet direct op aan te sturen. Ga eerst genieten van het golfspel en neem de tijd om je relatie nog beter te leren kennen. Ook al ken je deze relatie misschien al een tijd, tijdens een ronde golf kan het zijn dat het gesprek over hele andere onderwerpen gaat als tijdens de zakelijke ontmoeting.

Het beste moment om over de zaken te praten is meestal na de ronde. Bij het genot van een drankje en een hapje kan je de ronde nog eens de revue laten passeren en als het onderwerp nog niet ter sprake is geweest voorzichtig eens informeren naar de zaken en het bedrijf.

Succes met de volgende zakelijke golf afspraak.

PLAATS HIERONDER EVENTUEEL EEN REACTIE OP DIT ARTIKEL

 

Nieuwsbrief Business Golfer

Laat hier je e-mail adres achter als je als eerste wil weten wat er nieuw is op het gebied van zakelijk golfen