beter scoren

2

Gratis E-book Downloaden? 

Ik heb voor de beginnende en gevorderde golfer twee verschillende GRATIS E-books geschreven. 

Je kunt deze verkrijgen door op de onderstaande link te klikken.

Ja ik wil een Gratis E-book!

CIMG3143Heb je altijd al willen weten wat de mentale vaardigheden van een Tiger Woods, of een Rory McIlroy zijn? Dan vindt je hieronder deel 1 van de belangrijkste redenen waarom zij mentaal zo sterk zijn.

 De reden dat vaak dezelfde personen de grote wedstrijden winnen is omdat zij mentaal het sterkst zijn. Wordt het spannender dan zijn ze in staat om toch het eigen spel te blijven spelen. De vaardigheden die ze hiervoor bewust of onbewust hebben ontwikkeld zijn de volgende:

 

Instelling is een keuze.

Bal in water

De topgolfer weet dat er tijdens een ronde van alles kan gebeuren. Veel van deze dingen liggen buiten de invloed van de speler. Het verschil dat de topgolfer echter maakt, ligt in de wijze waarop hij hiermee omgaat en weet hoe hij zijn gedachten kan blijven sturen om een positieve instelling te blijven houden.

 

Veel amateurgolfers 'overkomt' ook van alles tijdens de ronde, maar vaak raakt deze hiervan zo van slag dat deze minder gaat presteren. Het is dan een uitdaging om positief te blijven, maar vaak weet deze speler ook niet hoe hij dit moet doen.

Weten we dat instelling een keuze is, dan kunnen we ook kiezen hoe we reageren op de dingen die tijdens een ronde gebeurt.

 

Golf is een persoonlijke uitdaging en een kans om jezelf te 'testen' en van de teleurstellingen te leren.

Een topgolfer kent het woord falen niet. Hij weet dat er altijd fouten zullen worden gemaakt, maar ziet deze niet als een persoonlijk falen. Hij haalt uit het al dan niet gewenste resultaat die onderdelen, die goed gingen en ook de leerpunten voor de toekomst.

De amateur golfer zal vaak bij slechte scores excuses maken, omdat hij vindt dat hij gefaald heeft en veel beter kan. Ook kan hierdoor de persoonlijke uitdaging te groot worden en onder deze zelf gecreëerde druk blijven de prestaties ook ver achter op de persoonlijke mogelijkheden.

Bal-bijna-in-hole

In staat zijn om gedurende moeilijke tijden door te zetten, ook al zijn de beloningen of voordelen niet direct zichtbaar.

Elke grote topgolfer heeft tijden meegemaakt dat het allemaal niet echt mee zit. De scores vallen erg tegen en waar het voorheen heel makkelijk was om te presteren, moet er nu hard voor worden gewerkt. Soms blijven deze periodes lang voortduren en kan er soms een heel jaar onder de mogelijkheden worden gepresteerd. Ondanks alle tegenslagen zijn de echte toppers in staat om zich toch volledig te wijden aan de trainingen die moeten worden gedaan en blijven zich honderd procent inzetten voor het uiteindelijk te behalen doel.

Veel amateur golfers hebben de neiging om bij de eerste de beste tegenslag een hele andere strategie te kiezen of een nieuwe club of clubs te kopen. De tips die zij van de pro hebben ontvangen moeten ook snel werken, anders proberen ze een andere strategie of tip die ze op het internet hebben gevonden. Helaas heeft dit vaak het tegenover liggende effect. De tips die ze van de pro hebben gekregen hebben even tijd nodig om op hun plaats te vallen, dus is het belangrijk om vast te houden aan het gekozen pad. Met geduld en doorzettingsvermogen kom je het verst.

 

Wordt vervolgd.

Er zijn nog veel meer mentale vaardigheden waardoor de kampioen zich onderscheidt. Deze zullen in de vervolg delen worden behandeld.

Als je nog vragen hebt over deze of andere mentale onderdelen, stuur dan een bericht via de facebook pagina of via het e-mail adres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de beste aanbiedingen en blijf op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen.
Jouw gegevens worden nooit doorverkocht, maar worden alleen gebruikt voor het sturen van aanbiedingen of nieuws